Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Homoet

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Homoet heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.80 dH in Homoet.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HomoetTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6676
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Homoet

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Overbetuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Homoet heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Homoet?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Homoet. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Homoet ontvangt een waterhardheid van 4.80. Concreet: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Homoet

De waterhardheid van het water in Homoet ligt op ong. 4.80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-homoet-6676

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • General electric GE-26HI
 • BWT Rondomat 25M
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Homoet verlaag je de dH waarde van 4.80 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Homoet.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1325 en €1700 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Homoet.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Mechanische waterontharderC.a. €660
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Homoet?
De hardheid van het water in Homoet is doorgaans 4.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Homoet.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie