Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Randwijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 4.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Randwijk resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.80 dH in Randwijk.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RandwijkHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Randwijk

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Overbetuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Randwijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Randwijk?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Randwijk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Randwijk heeft een geschatte waterhardheid van 4.80. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Randwijk

De waterhardheid van het water in Randwijk is ongeveer 4.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-randwijk-6668

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Apic Zetes junior
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • North Star 25ED

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Randwijk voer je de dH waarde terug van 4.80 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Randwijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €105 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €780 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Randwijk.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €1010
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €135 per jaar
PlaatsingVanaf €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Randwijk?
De hardheid van het kraanwater in Randwijk is gemiddeld 4.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Randwijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie