Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterhout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oosterhout heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 4.80 dH in Oosterhout.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OosterhoutHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6678
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oosterhout

Heb jij genoeg van een erg droge huid en veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Overbetuwe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oosterhout?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oosterhout. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oosterhout heeft een geschatte waterhardheid van 4.80. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oosterhout

De waterhardheid van het drinkwater in Oosterhout bedraagt ongeveer 4.80 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterhout-6678

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Erie Slimline Eco8
 • North Star 17UD
 • Mooiwater Medium
 • Remon Waterontharders Angara

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterhout verlaag je de dH waarde van 4.80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oosterhout.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1800 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Oosterhout.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1140
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €140 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €190
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oosterhout?
De waterhardheid in Oosterhout ligt rond de 4.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oosterhout.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie