Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hemmen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hemmen zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.80 dH in Hemmen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HemmenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6672
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hemmen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op douchekop? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Overbetuwe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Hemmen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hemmen?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hemmen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hemmen heeft een geschatte waterhardheid van 4.80. Dit houdt in vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hemmen

De waterhardheid van het water in Hemmen is ongeveer 4.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hemmen-6672

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • AquaCombi AquaCell
 • 038waterontharder Compact 14
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Lubron Proline SXT2
 • Erie Softline Eco15

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hemmen minimaliseer je de dH waarde van 4.80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hemmen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €830, zonder installeren. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1875 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Hemmen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €950
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €105 per jaar
MontagekostenV.a €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hemmen?
De hardheid van het kraanwater in Hemmen schatten we op 4.80 dH. De meting in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hemmen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie