Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Druten

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Druten leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Druten.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DrutenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Druten

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op douchekop? Veel mensen kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Druten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Druten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Druten?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Druten. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Druten heeft een waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Druten

De waterhardheid van het leidingwater in Druten is om en nabij de 7.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-druten-6651

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Medium+
 • Bayard Ecosoft 15
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Druten reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Druten.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €670 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1850 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Druten.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Mechanische waterontharderVanaf €680
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1100
Regeneratiezout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Druten?
De hardheid in Druten is doorgaans 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Druten.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie