Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zetten

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Zetten leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.80 dH in Zetten.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ZettenTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zetten

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat woningeigenaren plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Overbetuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Zetten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zetten?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zetten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zetten heeft een waterhardheid van 4.80. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zetten

De waterhardheid van het drinkwater in Zetten is 4.80 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zetten-6671

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Nessos
 • Waterluxe Duo 7
 • Delta Ontario duplex
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • AEG 26 L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zetten voer je de dH waarde terug van 4.80 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zetten.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €2100 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zetten.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €1030
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 per beurt
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zetten?
De hardheid van het kraanwater in Zetten komt uit op ong. 4.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zetten.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie