Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Driel heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.80 dH in Driel.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DrielFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Driel

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of aanslag op servies? Een groot deel van de huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de gemeente Overbetuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Driel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Driel?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Driel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Driel heeft een gemeten waterhardheid van 4.80. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Driel

De waterhardheid van het leidingwater in Driel bedraagt ongeveer 4.80 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-driel-6665

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Apic Heracles junior
 • Kinetico Ergo 9
 • Euro Combi compact 14
 • Apic Heracles junior
 • Judo Biosoft-C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Driel minimaliseer je de dH waarde van 4.80 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Driel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten bij €790 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €1725 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Driel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektronisch)V.a €970
Zout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Driel?
De hardheid van het kraanwater in Driel is grofweg 4.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor gunstig energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Driel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie