Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder West Maas en Waal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in West Maas en Waal leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in West Maas en Waal.
 • Dit kan zorgen voor situaties als koffie thee dat bitter smaakt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid West Maas en WaalTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen West Maas en Waal

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente West Maas en Waal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in West Maas en Waal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in West Maas en Waal?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in West Maas en Waal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • West Maas en Waal heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in West Maas en Waal

De waterhardheid van het drinkwater in West Maas en Waal is 7.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-west-maas-en-waal-6659

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Grande
 • Kinetico Essential
 • AEG 18 L
 • Kinetico Essential
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in West Maas en Waal reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in West Maas en Waal.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €780, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2100 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in West Maas en Waal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1080
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenV.a €135 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in West Maas en Waal?
De hardheid van het kraanwater in West Maas en Waal bedraagt 7.30 dH. De meting in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in West Maas en Waal.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie