Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijchen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Wijchen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Wijchen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WijchenTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6602
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wijchen

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een lager energieverbruik. In de gemeente Wijchen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wijchen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijchen?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wijchen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wijchen heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wijchen

De waterhardheid van het water in Wijchen is ongeveer 7.50 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wijchen-6602

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Compact
 • Delta Garona
 • BWT Rondomat 100M
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Kinetico Premier Compact HE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wijchen reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wijchen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €730, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2175 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Wijchen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €1010
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €145 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Wijchen?
De hardheid van het kraanwater in Wijchen komt uit op ong. 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijchen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie