Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slijk-Ewijk

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Slijk-Ewijk heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.80 dH in Slijk-Ewijk.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkstrepen op ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Slijk-EwijkZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Slijk-Ewijk

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Overbetuwe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Slijk-Ewijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Slijk-Ewijk?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Slijk-Ewijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Slijk-Ewijk heeft een gemeten waterhardheid van 4.80. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Slijk-Ewijk

De waterhardheid van het leidingwater in Slijk-Ewijk ligt op ong. 4.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-slijk-ewijk-6677

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Delta Garona
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • AEG 22 L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Slijk-Ewijk verklein je de dH waarde van 4.80 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Slijk-Ewijk.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1800 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Slijk-Ewijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel monteurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1000
Onthardingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €80 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Slijk-Ewijk?
De waterhardheid in Slijk-Ewijk is ongeveer 4.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Slijk-Ewijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie