Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elst

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Elst maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.80 dH in Elst.
 • Dit is de oorsprong van problemen als kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ElstHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6660
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Elst

Wil jij ook af van een irriterende huid en kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Overbetuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Elst was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Elst?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Elst. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Elst ontvangt een waterhardheid van 4.80. Concreet: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Elst

De waterhardheid van het drinkwater in Elst is om en nabij de 4.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-elst-6660

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Amysoft E-300
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Waterboss 700 CWB700n

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Elst voer je de dH waarde terug van 4.80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Elst.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €2200 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Elst.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €115 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Elst?
De waterhardheid in Elst is grofweg 4.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Elst.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie