Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Krimpenerwaard

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Krimpenerwaard maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Krimpenerwaard.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid KrimpenerwaardTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Krimpenerwaard

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en bittere smakende thee? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Krimpenerwaard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Krimpenerwaard heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Krimpenerwaard?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Krimpenerwaard. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Krimpenerwaard heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Krimpenerwaard

De waterhardheid van het water in Krimpenerwaard is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-krimpenerwaard-2855

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Judo Quicksoft Duo
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Krimpenerwaard voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Krimpenerwaard.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €2275 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders starten bij €710 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1625 en €2050 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Krimpenerwaard.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektrische waterontharderRond de €1140
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 op jaarbasis
MontagekostenRond de €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Krimpenerwaard?
De waterhardheid in Krimpenerwaard is plus minus 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Krimpenerwaard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie