Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lansingerland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Lansingerland zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Lansingerland.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid LansingerlandZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lansingerland

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en te veel schoonmaken? Meer en meer mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Lansingerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lansingerland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lansingerland?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lansingerland. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lansingerland kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lansingerland

De waterhardheid van het water in Lansingerland is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lansingerland-2665

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA life
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Erie IQsoft Eco18
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lansingerland verklein je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lansingerland.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €120 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €700 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1950 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lansingerland.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektrische waterontharderVanaf €1010
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudCirca €85 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Lansingerland?
De waterhardheid in Lansingerland is grofweg 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lansingerland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie