Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ouderkerk aan den IJssel

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Ouderkerk aan den IJssel heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Ouderkerk aan den IJssel.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Ouderkerk aan den IJsselWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2935
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ouderkerk aan den IJssel

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Krimpenerwaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ouderkerk aan den IJssel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ouderkerk aan den IJssel?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ouderkerk aan den IJssel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot smaakvoller water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ouderkerk aan den IJssel zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ouderkerk aan den IJssel

De waterhardheid van het drinkwater in Ouderkerk aan den IJssel is 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ouderkerk-aan-den-ijssel-2935

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos UFW15
 • Euro Combi compact 14
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Apic Heracles
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ouderkerk aan den IJssel verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ouderkerk aan den IJssel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €800, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1450 en €1875 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Ouderkerk aan den IJssel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel installateurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €90 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ouderkerk aan den IJssel?
De waterhardheid in Ouderkerk aan den IJssel is gemiddeld 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ouderkerk aan den IJssel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie