Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoonhoven

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Schoonhoven maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Schoonhoven.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SchoonhovenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Schoonhoven

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Krimpenerwaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Schoonhoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schoonhoven?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Schoonhoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schoonhoven kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Schoonhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Schoonhoven bedraagt ongeveer 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schoonhoven-2871

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • North Star 22UD
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Delta Duplex duet
 • Atag Descale 20
 • Apic Melite

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schoonhoven minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Schoonhoven.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €670, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2000 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Schoonhoven.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektrische waterontharderBegint bij €960
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €85 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Schoonhoven?
De hardheid in Schoonhoven ligt rond de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Schoonhoven.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie