Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lekkerkerk

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Lekkerkerk heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Lekkerkerk.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LekkerkerkZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lekkerkerk

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Krimpenerwaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lekkerkerk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lekkerkerk?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lekkerkerk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lekkerkerk heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Lekkerkerk

De waterhardheid van het leidingwater in Lekkerkerk bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lekkerkerk-2941

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos HE25
 • Euro Combi compact 30
 • Kinetico 2050C
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Apic Heracles

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lekkerkerk verklein je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lekkerkerk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1650 en €2250 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lekkerkerk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en snel modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Tabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 op jaarbasis
InstallatieC.a. €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Lekkerkerk?
De waterhardheid in Lekkerkerk ligt op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lekkerkerk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie