Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stolwijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stolwijk heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Stolwijk.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalkstrepen op ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StolwijkHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Stolwijk

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Krimpenerwaard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Stolwijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Stolwijk?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Stolwijk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Stolwijk kent een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Stolwijk

De waterhardheid van het water in Stolwijk bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stolwijk-2821

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • North Star 25ED
 • General electric GE-45HF
 • Erie Slimline Eco17
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie IQsoft Eco18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stolwijk voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Stolwijk.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €2125 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Stolwijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Elektronische waterontharderC.a. €1190
Reinigingszout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 per beurt
MontagekostenRond de €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Stolwijk?
De waterhardheid in Stolwijk schatten we op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stolwijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie