Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zoetermeer

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Zoetermeer maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Zoetermeer.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZoetermeerTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2722
Gem. Gasverbruik M31000 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zoetermeer

Heb jij genoeg van een irriterende huid en te veel schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zoetermeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zoetermeer hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Zoetermeer?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zoetermeer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zoetermeer zit met een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zoetermeer

De waterhardheid van het water in Zoetermeer bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zoetermeer-2722

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA Perla Duo
 • Waterluxe Duo 7
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoetermeer verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zoetermeer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1350 en €1800 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Zoetermeer.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Elektrische waterontharderVanaf €1170
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Zoetermeer?
De hardheid van het leidingwater in Zoetermeer ligt rond de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zoetermeer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie