Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergambacht

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bergambacht heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Bergambacht.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BergambachtFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2861
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bergambacht

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Krimpenerwaard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bergambacht heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bergambacht?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bergambacht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bergambacht heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bergambacht

De waterhardheid van het drinkwater in Bergambacht is 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bergambacht-2861

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star 14UD
 • Watts OneFlow
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Lubron Softstar SXT2

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bergambacht minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bergambacht.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €110 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €690, exclusief installatiekosten. Een goed systeem zit ergens tussen de €1175 en €2150 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Bergambacht.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1040
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 (jaarbasis)
MontageC.a. €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Bergambacht?
De hardheid in Bergambacht bedraagt 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bergambacht.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie