Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Krimpen aan de Lek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Krimpen aan de Lek maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Krimpen aan de Lek.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Krimpen aan de LekHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Krimpen aan de Lek

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of kalk op de lak van de auto? Flink wat huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Krimpenerwaard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Krimpen aan de Lek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Krimpen aan de Lek?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Krimpen aan de Lek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Krimpen aan de Lek heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Krimpen aan de Lek

De waterhardheid van het leidingwater in Krimpen aan de Lek bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-krimpen-aan-de-lek-2931

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • BWT AQA Perla 10
 • Apic Zetes
 • Digisoft EC-500

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Krimpen aan de Lek verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Krimpen aan de Lek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €110 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Krimpen aan de Lek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Tabletten€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Krimpen aan de Lek?
De waterhardheid in Krimpen aan de Lek is doorgaans 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Krimpen aan de Lek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie