Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berkenwoude

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Berkenwoude heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Berkenwoude.
 • Dit kan zorgen voor situaties als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BerkenwoudeFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2825
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Berkenwoude

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Krimpenerwaard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Berkenwoude was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Berkenwoude?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Berkenwoude. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Berkenwoude zit met een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Berkenwoude

De waterhardheid van het drinkwater in Berkenwoude is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-berkenwoude-2825

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • North Star 40ED
 • Erie Slimline Eco11
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Berkenwoude reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berkenwoude.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Van €170 voor magnetische ontharders tot meer dan €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2250 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Berkenwoude.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Elektrische waterontharderRond de €970
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €80 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Berkenwoude?
De hardheid van het kraanwater in Berkenwoude ligt op 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berkenwoude.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie