Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlist

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Vlist leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je belangrijke info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Vlist.
 • Dit kan leiden tot situaties als droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid VlistHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vlist

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakproducten nodig? Veel mensen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Krimpenerwaard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vlist gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vlist?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vlist. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Vlist zit met een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vlist

De waterhardheid van het leidingwater in Vlist bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vlist-2855

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • North Star 11UD
 • Euro Combi 20 Fleck
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Culligan Medallist 915

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlist verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vlist.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1925 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €690, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1200 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Vlist.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis installateurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektrische waterontharderV.a €1090
Tabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €110 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vlist?
De hardheid van het kraanwater in Vlist is ongeveer 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vlist.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie