Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haastrecht

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Haastrecht zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Haastrecht.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HaastrechtHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Haastrecht

Heb je in huis last van huidirritaties of eindeloos schoonmaken? Meer en meer Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Krimpenerwaard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Haastrecht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haastrecht?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Haastrecht. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Haastrecht zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Haastrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Haastrecht is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-haastrecht-2850

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 9UD
 • Electric GXOF27KE
 • Hydrotense Seduction 22
 • 038waterontharder Compact 20
 • Euro Combi 25 Fleck

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haastrecht voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Haastrecht.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen starten vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1150 en €1700 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Haastrecht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektrische waterontharderV.a €1090
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €155 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Haastrecht?
De hardheid van het kraanwater in Haastrecht is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haastrecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie