Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidplas

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Zuidplas heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Zuidplas.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZuidplasWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Gem. Gasverbruik M31290 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuidplas

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Flink wat huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Zuidplas kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zuidplas hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuidplas?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zuidplas. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zuidplas zit met een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zuidplas

De waterhardheid van het water in Zuidplas ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidplas-2761

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA smart C
 • North Star 11UD
 • Delta Arenal
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuidplas verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zuidplas.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €1975 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Zuidplas.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Mechanische waterontharderRond de €770
Elektronische waterontharderBegint bij €920
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €155 per jaar
InstallatiekostenRond de €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zuidplas?
De hardheid van het water in Zuidplas is ongeveer 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zuidplas.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie