Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gouda

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Gouda leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Gouda.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GoudaTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2805
Gem. Gasverbruik M31120 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Gouda

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of strepen op je ruiten? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Gouda werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Gouda hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gouda?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Gouda. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Gouda kent een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gouda

De waterhardheid van het water in Gouda is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gouda-2805

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA viseo
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWT AQA smart

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gouda voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gouda.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1500 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €800, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1725 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterontharder in Gouda.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €930
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €90 per 12 maanden
MontagekostenRond de €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Gouda?
De waterhardheid in Gouda is ongeveer 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gouda.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie