Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waddinxveen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Waddinxveen leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Waddinxveen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht functionerende apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WaddinxveenTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2742
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Waddinxveen

Heb je in huis last van een droge huid en eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Waddinxveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Waddinxveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Waddinxveen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Waddinxveen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waddinxveen heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Waddinxveen

De waterhardheid van het leidingwater in Waddinxveen ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waddinxveen-2742

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA smart
 • Erie Slimline Eco24
 • Bayard Tenera 14
 • Delta Ontario duplex
 • Watergenius HWS 2500

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waddinxveen voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Waddinxveen.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €790 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1150 en €2050 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Waddinxveen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel modellen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderVanaf €850
Waterontharder (elektronisch)V.a €1020
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Waddinxveen?
De hardheid van het kraanwater in Waddinxveen is ongeveer 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waddinxveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie