Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gouderak

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Gouderak resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal check je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Gouderak.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid GouderakHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Gouderak

Heb je last van irritaties aan de huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Krimpenerwaard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gouderak hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gouderak?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gouderak. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Gouderak heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Gouderak

De waterhardheid van het water in Gouderak ligt op ong. 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gouderak-2831

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Delta Mosela
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • North Star 40UD

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gouderak minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gouderak.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gouderak.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderV.a €730
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €145 per 12 maanden
InstallatieVanaf €180
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gouderak?
De waterhardheid in Gouderak bedraagt 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gouderak.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie