Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Avenhorn

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Avenhorn maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10.36 dH in Avenhorn.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid AvenhornZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1633
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Avenhorn

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Koggenland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Avenhorn gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Avenhorn?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Avenhorn. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Avenhorn heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Avenhorn

De waterhardheid van het drinkwater in Avenhorn ligt op ong. 10.36 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-avenhorn-1633

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Calex Calex 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Erie Slimline Eco30
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Avenhorn minimaliseer je de dH waarde van 10.36 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Avenhorn.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Avenhorn.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Mechanische waterontharderVanaf €740
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudBegint bij €160 per jaar
PlaatsingV.a €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Avenhorn?
De hardheid van het water in Avenhorn is circa 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Avenhorn.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie