Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudendijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Oudendijk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Oudendijk.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OudendijkZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oudendijk

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huishoudens kiezen een goede waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Koggenland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oudendijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudendijk?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oudendijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oudendijk kent een waterhardheid van 10.36. Dat betekent hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. kalkvrije leidingen, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oudendijk

De waterhardheid van het water in Oudendijk is ongeveer 10.36 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudendijk-1631

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWT Rondomat 100M
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Delta Arenal
 • Euro Twin 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudendijk verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oudendijk.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €135 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1300 en €1725 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oudendijk.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektrische waterontharderC.a. €970
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 per 12 maanden
InstallatieVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oudendijk?
De waterhardheid in Oudendijk is gemiddeld 10.36 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudendijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie