Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ursem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10.36 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Ursem resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10.36 dH in Ursem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid UrsemHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1645
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ursem

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Koggenland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ursem heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ursem?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ursem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ursem heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ursem

De waterhardheid van het leidingwater in Ursem is ongeveer 10.36 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ursem-1645

Vaak geplaatste ontharders

 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Delta Duplex duet

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ursem reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ursem.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1700 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Ursem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Elektronische waterontharderCirca €940
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €85 per jaar
MontagekostenC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ursem?
De waterhardheid in Ursem is om en nabij de 10.36 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ursem.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie