Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spierdijk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Spierdijk maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina check je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Spierdijk.
 • Dit is de oorsprong van situaties als water met een vreemde smaak en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SpierdijkFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1642
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Spierdijk

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Koggenland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Spierdijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Spierdijk?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Spierdijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Spierdijk heeft een gemeten waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Spierdijk

De waterhardheid van het water in Spierdijk ligt op ong. 10.36 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-spierdijk-1642

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Century CWS 100V/UF
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Calex Calex 15L
 • Kinetico Essential 17
 • Boshuis Combilux plus 200

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spierdijk reduceer je de dH waarde van 10.36 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Spierdijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €690, zonder installeren. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €2150 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Spierdijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €930
Reinigingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 op jaarbasis
MontagekostenV.a €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Spierdijk?
De waterhardheid in Spierdijk is om en nabij de 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spierdijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie