Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Obdam

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.36 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Obdam resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je handige info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH in Obdam.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ObdamTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1713
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Obdam

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Koggenland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Obdam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Obdam?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Obdam. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Obdam ontvangt een waterhardheid van 10.36. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Obdam

De waterhardheid van het leidingwater in Obdam bedraagt ongeveer 10.36 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-obdam-1713

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Obdam minimaliseer je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Obdam.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2125 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Obdam.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektrische waterontharderV.a €1030
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €100 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Obdam?
De waterhardheid in Obdam is gemiddeld 10.36 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Obdam.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie