Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Goorn

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10.36 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in De Goorn resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 10.36 dH in De Goorn.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid De GoornWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen De Goorn

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Koggenland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in De Goorn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in De Goorn?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Goorn. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Goorn heeft een gemeten waterhardheid van 10.36. Samengevat: hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in De Goorn

De waterhardheid van het drinkwater in De Goorn ligt op ong. 10.36 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-de-goorn-1648

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Delta Arenal
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Ecowater ESM 11
 • Detandt-Simon Futura 25
 • BWT AQA Perla 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in De Goorn verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Goorn.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1125 en €1800 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in De Goorn.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1050
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €120 per beurt
MontageBegint bij €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in De Goorn?
De waterhardheid in De Goorn is om en nabij de 10.36 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in De Goorn.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie