Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hensbroek

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Hensbroek resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH in Hensbroek.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als minder lekker water en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HensbroekZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1711
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hensbroek

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en koffie of thee dat bitter smaakt? Veel woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Koggenland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hensbroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hensbroek?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hensbroek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hensbroek zit met een waterhardheid van 10.36. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hensbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Hensbroek bedraagt ongeveer 10.36 dH. Dit betekent dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hensbroek-1711

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Waterluxe Combi 12
 • BWT AQA smart
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hensbroek reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hensbroek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €650, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1300 en €2125 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hensbroek.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €700
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €90 per jaar
MontageBegint bij €190
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hensbroek?
De waterhardheid in Hensbroek is doorgaans 10.36 dH. De meting in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hensbroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie