Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berkhout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Berkhout zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Berkhout.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €305 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid BerkhoutHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1647
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Berkhout

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer huishoudens installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Koggenland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Berkhout gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Berkhout?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Berkhout. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Berkhout zit met een waterhardheid van 10.36. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Berkhout

De waterhardheid van het leidingwater in Berkhout is om en nabij de 10.36 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-berkhout-1647

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Culligan Medallist 915
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Delta Duplex unit
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Kinetico Essential 11

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Berkhout reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Berkhout.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor magnetische ontharders tot wel €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1250 en €2125 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Berkhout.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1200
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudCirca €110 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Berkhout?
De hardheid van het water in Berkhout is doorgaans 10.36 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Berkhout.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie