Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scharwoude

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Scharwoude heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Scharwoude.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ScharwoudeHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1634
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Scharwoude

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Koggenland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Scharwoude wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Scharwoude?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Scharwoude. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Scharwoude zit met een waterhardheid van 10.36. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Scharwoude

De waterhardheid van het drinkwater in Scharwoude bedraagt circa 10.36 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scharwoude-1634

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Calex Calex 15L
 • Remon Waterontharders Sava
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Scharwoude verklein je de dH waarde van 10.36 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Scharwoude.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €810, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2200 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Scharwoude.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €700
Elektrische waterontharderVanaf €1210
Zouttabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €150 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Scharwoude?
De waterhardheid in Scharwoude ligt rond de 10.36 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Scharwoude.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie