Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kaag en Braassem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Kaag en Braassem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Kaag en Braassem.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkstrepen op ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Kaag en BraassemHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kaag en Braassem

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer mensen nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Kaag en Braassem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Kaag en Braassem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kaag en Braassem?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kaag en Braassem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kaag en Braassem kent een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kaag en Braassem

De waterhardheid van het water in Kaag en Braassem ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kaag-en-braassem-2481

Veel gekozen merken

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Kinetico Sumo 2

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kaag en Braassem reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kaag en Braassem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €680, excl. installatie. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €1950 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Kaag en Braassem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Elektronische waterontharderC.a. €1150
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €100 op jaarbasis
MontagekostenCirca €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Kaag en Braassem?
De waterhardheid in Kaag en Braassem schatten we op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kaag en Braassem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie