Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kaag

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Kaag heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Kaag.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €330 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KaagWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2159
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kaag

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Kaag en Braassem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kaag gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kaag?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kaag. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kaag zit met een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kaag

De waterhardheid van het leidingwater in Kaag bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kaag-2159

Veel gekozen merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Mooiwater Mini
 • Erie Slimline Eco14
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kaag voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kaag.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €125 voor magnetische ontharders tot wel €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €820, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Kaag.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1000
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Kaag?
De waterhardheid in Kaag komt uit op ong. 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kaag.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie