Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zoeterwoude

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Zoeterwoude heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Zoeterwoude.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZoeterwoudeWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zoeterwoude

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Zoeterwoude werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zoeterwoude was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zoeterwoude?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zoeterwoude. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zoeterwoude heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zoeterwoude

De waterhardheid van het leidingwater in Zoeterwoude is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zoeterwoude-2381

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • North Star 40UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Aquarex IMP Pro 14
 • General electric GXOF18KE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoeterwoude voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zoeterwoude.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €750 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €2250 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zoeterwoude.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €920
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zoeterwoude?
De waterhardheid in Zoeterwoude ligt rond de 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zoeterwoude.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie