Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogmade

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Hoogmade zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Hoogmade.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoogmadeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2355
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hoogmade

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Kaag en Braassem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hoogmade was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hoogmade?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoogmade. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoogmade heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hoogmade

De waterhardheid van het water in Hoogmade bedraagt circa 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoogmade-2355

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Kinetico 2050C
 • North Star 9UD
 • Erie Maxima Eco15
 • Euro Twin 20
 • Atag Descale 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hoogmade minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoogmade.

Reken af met kalk!

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €780, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2075 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Hoogmade.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog modellen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektrische waterontharderV.a €1210
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €80 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hoogmade?
De hardheid in Hoogmade komt uit op ong. 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid, zacht en fris water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoogmade.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie