Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woubrugge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Woubrugge heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Woubrugge.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WoubruggeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Woubrugge

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of strepen op de ramen? Een toenemende groep huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en besparen op de energiekosten. In de gemeente Kaag en Braassem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Woubrugge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Woubrugge?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Woubrugge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Woubrugge ontvangt een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Woubrugge

De waterhardheid van het drinkwater in Woubrugge is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-woubrugge-2481

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Calex Calex 11
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Delta Garona

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Woubrugge minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Woubrugge.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten vanaf €850, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1175 en €2050 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Woubrugge.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €110 p/jaar
MontageRond de €180
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Woubrugge?
De waterhardheid in Woubrugge is gemiddeld 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woubrugge.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie