Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude Wetering

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oude Wetering heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je praktische info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Oude Wetering.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Oude WeteringTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2377
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oude Wetering

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en/of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Kaag en Braassem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oude Wetering hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oude Wetering?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oude Wetering. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oude Wetering kent een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oude Wetering

De waterhardheid van het leidingwater in Oude Wetering is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oude-wetering-2377

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 8
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oude Wetering minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oude Wetering.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders beginnen bij €830 (zonder installatiewerk). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2075 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Oude Wetering.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Mechanische waterontharderVanaf €870
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €120 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Oude Wetering?
De hardheid in Oude Wetering is om en nabij de 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oude Wetering.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie