Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alphen aan den Rijn

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Alphen aan den Rijn heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Alphen aan den Rijn.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Alphen aan den RijnFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2406
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Alphen aan den Rijn

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en eindeloos schoonmaken? Veel Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Alphen aan den Rijn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Alphen aan den Rijn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Alphen aan den Rijn?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Alphen aan den Rijn. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Alphen aan den Rijn ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Alphen aan den Rijn

De waterhardheid van het leidingwater in Alphen aan den Rijn ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-alphen-aan-den-rijn-2406

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • BWT AQA smart
 • Culligan Medallist 910
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Alphen aan den Rijn voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Alphen aan den Rijn.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €730 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1175 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Alphen aan den Rijn.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Elektronische waterontharderVanaf €910
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudVanaf €105 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Alphen aan den Rijn?
De waterhardheid in Alphen aan den Rijn is circa 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Alphen aan den Rijn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie