Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bodegraven-Reeuwijk

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Bodegraven-Reeuwijk zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Bodegraven-Reeuwijk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Bodegraven-ReeuwijkFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bodegraven-Reeuwijk

Ben jij ook klaar met huidirritaties of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bodegraven-Reeuwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bodegraven-Reeuwijk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bodegraven-Reeuwijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bodegraven-Reeuwijk heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bodegraven-Reeuwijk

De waterhardheid van het drinkwater in Bodegraven-Reeuwijk is ongeveer 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bodegraven-reeuwijk-2415

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Twin
 • Hattem BLU B65
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GE-18C
 • Delta Simplex compact

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bodegraven-Reeuwijk verklein je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bodegraven-Reeuwijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1175 en €2250 incl. installatie. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bodegraven-Reeuwijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €80 per jaar
PlaatsingCirca €270
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bodegraven-Reeuwijk?
De hardheid van het water in Bodegraven-Reeuwijk bedraagt 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bodegraven-Reeuwijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie