Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijnsaterwoude

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Rijnsaterwoude resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina check je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Rijnsaterwoude.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid RijnsaterwoudeWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2465
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rijnsaterwoude

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of aanslag op servies? Meer en meer mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Kaag en Braassem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rijnsaterwoude hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rijnsaterwoude?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rijnsaterwoude. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rijnsaterwoude heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere energiekosten, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rijnsaterwoude

De waterhardheid van het leidingwater in Rijnsaterwoude is ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijnsaterwoude-2465

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Erie Slimline Eco8
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rijnsaterwoude reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rijnsaterwoude.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €700, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2100 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rijnsaterwoude.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Mechanische waterontharderCirca €880
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1120
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €155 per beurt
InstallatieCirca €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rijnsaterwoude?
De hardheid van het leidingwater in Rijnsaterwoude is circa 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rijnsaterwoude.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie