Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwkoop

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwkoop heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je handige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Nieuwkoop.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op glas en lak en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid NieuwkoopWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwkoop

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of veel schoonmaakwerk? Flink wat huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Nieuwkoop zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuwkoop heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuwkoop?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwkoop. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwkoop heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuwkoop

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwkoop is ongeveer 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwkoop-2421

Vaak geplaatste ontharders

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Amysoft C-300
 • Halutec Domus DPS 600
 • Amysoft C-100
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwkoop reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuwkoop.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2250 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nieuwkoop.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1170
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €155 per beurt
PlaatsingskostenV.a €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nieuwkoop?
De hardheid van het water in Nieuwkoop is plus minus 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwkoop.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie