Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leimuiden

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Leimuiden zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Leimuiden.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LeimuidenWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Leimuiden

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Kaag en Braassem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Leimuiden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leimuiden?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Leimuiden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Leimuiden kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Leimuiden

De waterhardheid van het water in Leimuiden bedraagt circa 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leimuiden-1433

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Atlantis Krausen C100-E
 • North Star 40ED
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • NoCalc NoCalc

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leimuiden reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leimuiden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1450 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1650 en €2200 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Leimuiden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1180
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €105 (jaarbasis)
MontageV.a €225
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Leimuiden?
De hardheid in Leimuiden is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leimuiden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie