Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwe Wetering

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuwe Wetering maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je handige info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Nieuwe Wetering.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuwe WeteringTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuwe Wetering

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en veel schoonmaakwerk? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Kaag en Braassem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuwe Wetering heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwe Wetering?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwe Wetering. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuwe Wetering heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuwe Wetering

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwe Wetering is om en nabij de 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwe-wetering-2376

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Essential 17
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Euro Combi compact 30
 • Watergenius Blue Line Advance

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwe Wetering reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwe Wetering.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot wel €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1300 en €1700 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nieuwe Wetering.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Mechanische waterontharderVanaf €750
Elektronische waterontharderCirca €1120
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €80 op jaarbasis
InstallatieV.a €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nieuwe Wetering?
De hardheid in Nieuwe Wetering ligt op 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwe Wetering.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie