Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Teylingen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Teylingen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Teylingen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TeylingenWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Teylingen

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal mensen plaatsen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Teylingen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Teylingen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Teylingen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Teylingen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Teylingen zit met een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Teylingen

De waterhardheid van het drinkwater in Teylingen bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-teylingen-2361

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Century CWS 100V/UF
 • Puricom Stratos UFW15
 • Mooiwater Mini
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Teylingen voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Teylingen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €830, zonder installeren. Een goede installatie zit ergens tussen de €1225 en €2175 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Teylingen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektronische waterontharderRond de €970
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €80 per 12 maanden
MontagekostenV.a €220
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Teylingen?
De waterhardheid in Teylingen is doorgaans 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Teylingen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie