Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roelofarendsveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Roelofarendsveen leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Roelofarendsveen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RoelofarendsveenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2371
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Roelofarendsveen

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Kaag en Braassem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Roelofarendsveen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Roelofarendsveen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Roelofarendsveen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Roelofarendsveen heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Roelofarendsveen

De waterhardheid van het drinkwater in Roelofarendsveen is ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-roelofarendsveen-2371

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 9
 • Remon Waterontharders Sava
 • AEG 26 L
 • Ecowater ESM 11
 • Calex Calex 22L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roelofarendsveen verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Roelofarendsveen.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €710, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1925 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Roelofarendsveen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €1030
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 (jaarbasis)
MontageV.a €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Roelofarendsveen?
De waterhardheid in Roelofarendsveen is circa 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Roelofarendsveen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie